Scania S730 Gebruikershandleiding


Bedankt voor het kiezen van dit SCALED RIGS product. SCALED RIGS streeft ernaar een premium product aan te bieden dat de volgende generatie kleine truckers zal inspireren.

Ontdek meer over ons, nieuws en andere informatie op onze website www.scaled-rigs.com en www.myminitruck.com

BELANGRIJKE INFORMATIE

Lees deze gebruiksaanwijzing zorgvuldig door om te leren het voertuig te gebruiken en om uw kind met veiligheid en plezier te laten rijden. Bewaar deze handleiding (met uw originele factuur) voor gebruik als naslagwerk in de toekomst.Dit product voldoet aan de Europese norm EN71 en veiligheidsnorm EN 50088 voor elektrisch speelgoed.
Dit voertuig is niet bedoeld voor gebruik op straten, in de buurt van verkeer of geparkeerde auto’s. SCALED RIGS behoudt zich het recht het product aan te passen of te wijzigen. Prijzen, literatuur, productieprocessen, locaties of een combinatie van deze bovengenoemde onderdelen kunnen op elk moment en om elke reden zonder kennisgeving ongestraft worden gewijzigd.

Aanbevolen leeftijd 5 jaar en ouder.

LET OP: DIT ELEKTRISCHE VOERTUIG WORDT NIET AANBEVOLEN VOOR KINDEREN ONDER DE 5 JAAR OUD. ZOALS BIJ ALLE ELEKTRISCHE PRODUCTEN MOETEN BIJ HET HANTEREN EN GEBRUIK VOORZORGSMAATREGELEN IN ACHT WORDEN GENOMEN OM ELEKTRISCHE SCHOKKEN TE VOORKOMEN

BATTERIJLADER: Ingang: wereldwijd (100-240V 50-60Hz), hoog rendement (CEC vermeld), volledig afgesloten. Uitgang: laadstroom: 5A @ 12V / 2.5A @ 24V (Ampmatic)

BACKUP EN AFTER-SALES

Servicediensten worden rechtstreeks aangeboden door SCALED RIGS of met onze geautoriseerde servicecentra voor reparaties of vervangende onderdelen. Neem contact op met ​info@scaled-rigs.com of info@hogholland.com

VOERTUIG ONDERHOUD EN VEZORGING

Controleer regelmatig de voertuigcondities, met name het elektrische systeem, de stekkers, de afdekkappen en de oplader. Probeer in geval van storing het voertuig en de oplader niet te gebruiken. Gebruik voor het repareren alleen originele SCALED RIGS onderdelen.

SCALED RIGS is niet aansprakelijk als er met het elektrisch systeem is geknoeid. Laat het voertuig of de batterijen niet achter in de buurt van warmtebronnen. Bescherm het voertuig tegen water, regen, sneeuw, enz.
Dit voertuig is NIET voor gebruik binnenshuis.

Bij overbelasting zoals zacht diep zand, modder of oneffen terrein, zal de overbelasting beveiligingsschakelaar automatisch de stroomtoevoer onderbreken. na 10 seconde of meer wordt de stroomonderbreker automatisch gereset, maar u moet de overbelasting wegnemen door de normale rijstijl te hervatten. (in sommige gevallen zal de hoofdzekering vervangen moeten worden).

Smeer periodiek (met een lichtgewicht olie) bewegende onderdelen, zoals wiellagers, kettingen en tandwielen, en alle andere bewegende onderdelen.

Het oppervlak van het voertuig kan met een vochtige doek worden gereinigd. GEBRUIK NOOIT EEN TUINSLANG OF STROMEND WATER VOOR HET REINIGEN VAN HET VOERTUIG). Gebruik geen schurende reinigingsmiddelen. Het reinigen mag alleen door volwassenen worden uitgevoerd.

Demonteer nooit de mechanismen of motoren van het voertuig tenzij dit geautoriseerd is door SCALED RIGS.

VEILIGHEID

WAARSCHUWING! DIT VOERTUIG MAG ALLEEN ONDER TOEZICHT VAN EENVOLWASSENE WORDEN GEBRUIKT.

Een kind moet 5 jaar of ouder zijn voor de noodzakelijke coördinatie en ontwikkeling om dit voertuig veilig te kunnen besturen.

Gebruik het voertuig nooit op steile hellingen of in de buurt van trappen of treden. Dit voertuig is niet geschikt voor gebruik op de openbare weg.

Kinderen moeten altijd schoenen dragen tijdens het rijden of het besturen van een ride-in / ride-on voertuig.

Sta niet toe dat kinderen hun handen, voeten of enig ander deel van hun lichaam, kleding of andere voorwerpen in de buurt van de bewegende delen plaatsen terwijl het voertuig in werking is.

Het voertuig kan slechts één inzittende hebben. Overschrijd dit aantal nooit

Laat de elektrische componenten, motoren, bedrading en schakelaars van het voertuig niet nat worden en was het nooit met een tuinslang en/of stromend water.

Gebruik nooit brandbare stoffen in de buurt van het voertuig.

Bij geen gebruik van het voertuig altijd de hoofdschakelaar uitschakelen (onder de aluminium deksel) en de deksel sluiten.

BEDIENDING VAN HET VOERTUIG

Voor de veiligheid van uw kind: lees en volg alle onderstaande instructies voordat u het voertuig in gebruik neemt.

LET OP:

Controleer regelmatig of de motor en wiel bevestigingsbouten goed vastzitten. Controleer de kettingspanning ook. Gebruik voor een langere levensduur een kettingsmeermiddel voor op de ketting.

Voordat u het voertuig voor de eerste keer gaat gebruiken, moet u ervoor zorgen dat de batterijen volledig zijn opgeladen. Open met de bijgeleverde sleutels de aluminium deksel en sluit de batterijlader aan op de oplaadkabel zoals weergeven in FIGUUR 1.

VOOR EN TIJDENS HET LADEN ALTIJD DE HOOFDSCHAKELAAR UITZETEN FIGUUR 2

Draai de sleutel (Schakelaar ”C” in FIGUUR 3) met de klok mee om de stroom in te schakelen.

VOORUITS: electeerschakelaar ”A” (FIGUUR3) in ”F”.Metbeidehandenaanhet stuur, druk op het gaspedaal. Het voertuig gaat vooruit.

ACHTERUIT:​ electeer schakelaar ”A” (FIGUUR 3) in ”R”. Met beide handen aan het stuur, druk op het gaspedaal. Het voertuig gaat acheruit.

REMMEN: Het elektrische remsysteem stopt het voertuig automatisch zodra de voet van het pedaal gehaald wordt.

VERLICHTING: ​Druk schakelaar ”B” (FIGUUR 3) in om de verlichting aan en uit te schakelen.

Neem de tijd om uw kind het juiste gebruik van dit voertuig te leren om een veilige en leuke speeltijd te garanderen.

REGELS VOOR VEILIG RIJDEN

Voordat u begint te bewegen met het voertuig, moet de rijrichting vrij zijn van voorwerpen, objecten en personen.

Rij met beide handen aan het stuur en houd je ogen ten alle tijde op de rijrichting.

Stop op tijd om ongelukken te voorkomen. (hou de tijd die nodig is over voor een zachte start om het voertuig te vertragen)

LET OP: Bij overbelasting zoals zacht diep zand, modder of oneffen terrein, zal de overbelasting beveiligingsschakelaar automatisch de stroomtoevoer onderbreken. na 10 seconde of meer wordt de stroomonderbreker automatisch gereset, maar u moet de overbelasting wegnemen door de normale rijstijl te hervatten.

ELEKTRISCHE LAY-OUT

*Garantieperiode op bewegende onderdelen en het elektronisch systeem van het voertuig bedraagt 3 maanden. De overige onderdelen aan het voertuig hebben een garantieperiode van 12 maanden.


© My Mini Truck 2023 Alle Rechten Gereserveerd